Hlavní obsah

Na Sokolovsku pod těžkým sněhem padaly stromy. Hasiči museli řešit i teplo pro slepice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Řadu problémů museli v noci na úterý řešit zejména na Sokolovsku hasiči. Naprosto převládaly popadané stromy. V Kraslicích padaly stromy obtěžkané těžkým sněhem dokonce na zaparkovaná auta. Náhradní zdroj elektřiny zajišťovali hasiči pro pacienta, který je závislý na kyslíkovém přístroji. Ještě ráno byla dvě města zcela bez elektřiny.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Těžký sníh vyvracel a lámal stromy přes silnice

Článek

„V noci z pondělí na úterý jsme zasahovali u 121 událostí typu technická pomoc,“ uvedl v úterý ráno mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Ve 119 případech se jednalo o odstranění spadlých stromů z komunikací.

„V Kraslicích se jednalo o pád stromů na zaparkovaná vozidla,“ upřesnil mluvčí s tím, že ve dvou případech hasiči poskytovali zdroj náhradní energie po výpadku. „V Josefově to bylo pro zajištění kyslíkového přístroje pro pacienta,“ prozradil Kasal. „V Krajkové pro zajištění tepla v chovu drůbeže,“ doplnil s tím, že události jsou bez zranění.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Těžký sníh vyvracel a lámal stromy přes silnice.

Jak uvedl v úterý dopoledne Kasalův zástupce Lukáš Černý, počet zásahů se navýšil ke sto čtyřiceti. „Oblast Kraslic a Chodova jsou postiženy dlouhodobým výpadkem elektrické energie,“ konstatoval.

Chodov má přitom kolem třinácti tisíc obyvatel a Kraslice zhruba polovic. Podle mluvčí ČEZ pro západní Čechy Soni Holingerové bylo bez proudu v Karlovarském kraji v součtu až dvacet čtyři tisíc domácností. Největší problémy jsou v podhorských oblastech.

Podle Holingerové je bez proudu od noci Krajková a okolí, Kraslice a Luby u Chebu, Oloví na Sokolovsku, na Karlovarsku okolí Nejdku, Hůrky, Olšová Vrata nebo Kolová. Na některých místech napadlo až dvacet centimetrů těžkého sněhu. Na odstranění poruch energetici pracují.

Kůň se zaklínil kopyty v kolejnici na přejezdu. Vyprostit ho museli hasiči

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám