Hlavní obsah

Na silnicích zemřelo v srpnu 70 lidí, více než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V srpnu zemřelo na silnicích v Česku 70 lidí, meziročně je to o 12 více. V srpnu 2014 byl ale počet obětí dopravních nehod rekordně nízký. Vyplývá to z předběžných údajů, které oznámil mluvčí policejního prezídia Jozef Bocán. Celkem zahynulo od začátku letošního roku 412 lidí, což je o 15 více než za stejné období loni.

Foto: Novinky

Smrtelná nehoda u Slaného

Článek

Policisté zaznamenali letos v srpnu 8054 nehod, které si kromě mrtvých vyžádaly 247 těžce zraněných. Počet zemřelých sice meziročně za srpen i za prvních osm měsíců roku dohromady stoupl, ale loni bylo množství obětí havárií mimořádně nízké.

V srpnu 2014 bylo nejméně usmrcených od roku 1990 a celkový počet mrtvých za minulý rok byl druhý nejnižší od roku 1961.

Jednou z nejtragičtějších srpnových nehod byla havárie osobního auta u obce Tišice na Mělnicku na začátku měsíce. Ve voze, který z neznámých příčin vyjel mimo silnici, zahynuli tři muži.

Vážné následky měla rovněž na začátku srpna srážka několika aut u Slaného na Kladensku. Při střetu dvou osobních vozů, nákladního auta a dodávky jeden člověk zahynul a dalších šest se zranilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám