Hlavní obsah

Na silnici ve Hřensku se zřítila skála, tah do Německa zablokován

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřensko

Na silnici směrem do Německa ve Hřensku na Děčínsku se ve čtvrtek ráno zřítila skála. Kameny a suť zavalily kolem osmé hodiny ráno vozovku v prostoru mezi čerpací stanicí a bývalou hospodou Přístav.

Foto: Profimedia.cz

V Hřensku jsou domy a silnice přilepeny ke skalám Českého Švýcarska jako vlaštovčí hnízda.

Článek

Při sesuvu nebyl nikdo zraněn, nevznikly ani škody na vozidlech. Poškozena byla ovšem vozovka a chodník. Silnice I/62 je ale momentálně zcela neprůjezdná, na místě je Policie ČR. Skála patří Správě národního parku České Švýcarsko.

„Zřítilo se asi 6-9 m3 , což je ekvivalent objemu tří osobních aut. Příčinou sesuvu bylo patrně podmáčení terénu,“ uvedl mluvčí Správy Národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov s tím, že v současné době pracuje skalní četa správy parku na odstraňování sesuvu, aby byl co nejdříve průjezdný alespoň jeden jízdní pruh silnice.

„Dále naši zaměstnanci slaňují a zajišťují místo sesuvu, aby zabránili následnému padání dalších objektů na silnici,“ dodal Salov. V okolí sesuvu nejsou žádné domy, k dalšímu zřícení skály by nemělo dojít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám