Hlavní obsah

Na retardéru v Liberci vypadl z auta vzácný nástroj, zachránil ho hbitý člověk z protisměru

Novinky, kub
Liberec

Kuriózní případ týkající se vzácného hudebního nástroje z 18. století řešili policisté v Liberci. Smyčcový nástroj v hodnotě až kolem milionu korun vypadl z jedoucího auta při přejezdu retardéru. Vzápětí ho k sobě vzal člověk z protijedoucího auta, ve kterém pak policie nástroj našla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal minulý týden ve čtvrtek krátce před půlnocí v libereckých Starých Pavlovicích.

Kufr auta zřejmě nebyl správně zacvaknutý, při zhoupnutí přes retardér se tak páté dveře otevřely a vzácná část nákladu z nich vypadla.

Podle mluvčího policie Vojtěcha Robovského se jednalo o starobylý smyčcový nástroj, který byl v bezpečnostním přepravním obalu.

O jaký nástroj se přesně jednalo, policie neuvedla, fotografie rovněž nebyla k dispozici.

Ukradl autobus na Liberecku, autem projel vrata

Krimi

„Nad rychlostí některých spoluobčanů a nad efektivitou jejich pohotového jednání lze mnohdy jen nevěřícně pokývat hlavou. Posádka v té době jediného protijedoucího automobilu neváhala a bleskurychle zareagovala, když zahlédla, že se za vozem u retardéru cosi kutálí,” popsal situaci v pátek mluvčí.

Auto se zastavilo a vyběhl z něj člověk, který kufírek ze silnice hbitě sebral, načež vozidlo rychle odjelo.

Majitel nástroje incident oznámil policii, která druhé vozidlo s posádkou do hodiny našla díky přesnému popisu oznamovatele.

Zloděj kradl v Liberci kameru, která ho přitom celou dobu nahrávala

Krimi

„Samozřejmě, že nálezci měli v úmyslu nově nabytou věc odevzdat. Tak o tom alespoň při pozdější konfrontaci s policejní hlídkou hovořili,” upřesnil mluvčí.

Policie posádku vozu, která nástroj vzala, z ničeho neobvinila právě proto, že tvrdili, že chtěli nástroj odevzdat. „Ze zákona mají tři dny na vrácení nalezené věci," dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám