Hlavní obsah

Senior z Jesenicka uvěřil, že má na účtu tisíce dolarů. Přišel o půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Na lep podvodníkovi sedl senior z Jesenicka. Uvěřil, že má u jisté společnosti dolarový účet, na němž je v přepočtu zhruba 427 tisíc korun. V touze peníze získat přišel o půl milionu korun.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

„Senior se ve čtvrtek dostavil na obvodní oddělení policie v Jeseníku, kde sdělil, že ho den předtím telefonicky kontaktoval neznámý muž, který se představil jako Karel B. a uvedl, že je pracovníkem obchodní společnosti,“ sdělila v pátek Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Seniorovi podle ní volající sdělil, že má u nich účet s částkou 19 tisíc dolarů, které by mohl získat. „Muž si na základě jeho rad stáhl do počítače a mobilu programy umožňující vzdálený přístup,“ konstatovala mluvčí.

Pak se podle ní senior přihlásil do svého internetového bankovnictví a dobrovolně potvrdil několik bankovních transakcí z jeho bankovních účtů, které v jeho internetovém bankovnictví vytvářel neznámý pachatel.

„Poškozený ale bohužel místo toho, aby peníze získal, o ně přišel. Jednalo se o finance v hodnotě půl milionu korun. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality a prověřují podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ doplnila Zajícová.

Žena z Přerovska se těšila na 17 milionů od kamarádky z Francie, přišla o jeden a půl

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám