Hlavní obsah

Na pražské základce bitka s noži nehrozila. Manévry policie způsobilo nedorozumění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obavy, že se žáci jedné ze základních škol v pražských Strašnicích měli ve středu utkat v domluvené rvačce s noži, se nakonec ukázaly jako liché. Podle policie bylo za vším jen nedorozumění mezi dvěma školáky. U jednoho z nich ale nůž policisté našli, řeší to vedení školy. Policii přivolali učitelé, na které se s obavami obrátili někteří žáci.

Video: Aktu.cz

 
Článek

„Policisté oznámení o bitce ve škole v Strašnicích prověřili a zjistili, že se nezakládalo na pravdě. Mezi dvěma školáky šlo pouze o nedorozumění a žádná hrozba jakéhokoliv protiprávního jednání nebyla zjištěna. Jednalo se o ojedinělý případ na této škole,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Richard Hrdina na síti X.

Manévry, při kterých do školy přijelo hned několik policejních hlídek, podle mluvčího odpovídalo nutnosti prověřit takovou hrozbu.

Případ se týkal ZŠ Solidarita v pražské části Strašnice. Podle oznámení policii se měli žáci střetnout po vyučování a chystali se vyzbrojit noži.

Ředitelka Karin Marques uvedla, že s obavami přišli někteří žáci, kteří o možném riziku informovali učitele.

„Vedení školy reagovalo okamžitě stejně tak jako policie, která na místo dorazila. S žákem, u něhož se prokázalo, že měl ve škole nůž, jsme zahájili patřičné kroky v souladu s doporučením policie,“ citoval ředitelku server iDnes.cz.

Foto: Aktu.cz

Policie u ZŠ Solidarita v pražských Strašnicích

Policejní manévry u pražské základky. Školáci si domluvili rvačku s noži

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám