Hlavní obsah

Policejní manévry u pražské základky. Školáci si domluvili rvačku s noži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policejní manévry si ve středu v Praze vyžádala hrozba týkající se žáků jedné ze základních škol, kteří se podle oznámení domlouvali na vzájemné rvačce, navíc s pomocí tzv. chladných zbraní, nejspíš nožů. Na místo vyrazilo několik hlídek policie.

Zásah policie kvůli bitce školáků v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Případ se týkal ZŠ Solidarita v pražské části Strašnice. „Podle oznámení se měli žáci střetnout po vyučování,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina s tím, že školáci se chystali vyzbrojit noži.

Na místo vyrazilo několik hlídek a situaci dostala policie podle Hrdiny záhy pod kontrolu, aniž by k zamýšlené rvačce došlo. Z informací nevyplývá, že by policisté někoho zadrželi.

Kdo policii přivolal a na základě čeho, tedy například zda se informace o hrozbě šířily mezi školáky či se účastníci souboje svolávali přes internet, policisté zatím neupřesnili, stejně jako nezmínili kolika žáků a jak starých se měl incident týkat a jaké k němu měly vést důvody.

„Zjišťujeme veškeré okolnosti případu,“ dodal krátce před polednem bez dalších podrobností mluvčí.

Student vyhrožoval střelbou v mostecké škole

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám