Hlavní obsah

Na Prachaticku se zřítil paraglidista, letěl pro něj vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotnické operační středisko přijalo hlášení o pádu paraglidu v pondělí kolem 16. hodiny. Paraglidista se zřítil z několika metrů na louku u obce Kahov na Prachaticku. Na místo byly vyslány dva zdravotnické týmy z Prachatic a povolán byl také vrtulník Letecké záchranné služby.

Foto: Zuzana Fajtlová

Pád paraglidu na Prachaticku.

Článek

„Při příjezdu záchranářů byl paraglidista plně při vědomí a komunikoval. Při pádu utrpěl mnohačetná poranění,“ řekla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

„Jeho stav vyžadoval imobilizaci těla pomocí vakuové matrace a krčního límce, napíchnutí žilního vstupu pro podání analgetik. Po stabilizaci stavu jej záchranáři přenesli do vrtulníku, který jej přepravil do českobudějovické nemocnice,“ dodala.

Na Klatovsku se zranil paraglidista, vrtulník ho přepravil do nemocnice

Krimi

Jihočeští policisté okolnosti pádu prověřují. „Zjišťujeme, co se na místě stalo, více informací nejsem schopna v tuto chvíli sdělit,“ řekla v úterý dopoledne Martina Joklová, mluvčí prachatické policie.

Foto: Zuzana Fajtlová

Pád paraglidu

Záchranáři na Prachaticku nezasahovali u pádu paraglidu poprvé. Loni tu zachraňovali paraglidistu (48), který nezvládl start v blízkosti rozběhové dráhy u Křepelického vrchu a spadl z asi 15metrové výšky.

Při nekontrolovatelném pádu do zalesněné skály se těžce zranil a do nemocnice ho přepravoval vrtulník.

Výběr článků

Načítám