Hlavní obsah

Na Prachaticku hořela hala na třídění odpadu, škody jdou do desítek milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár haly na třídění odpadu ve Vimperku na Prachaticku likvidovalo v noci na úterý několik jednotek hasičů. Škody jsou obrovské, podle odhadů půjdou do desítek milionů korun. Příčiny požáru se zjišťují.

Požár haly ve Vimperku Video: HZS Jihočeského kraje

 
Článek

„Požár byl ohlášen na tísňovou linku v úterý kolem půl jedné v noci. Hala, kde se nachází recyklační linka separovaného odpadu, hořela v době příjezdu hasičů v plném rozsahu,“ řekla Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.

„Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. K hořící hale je stavebně přilehlá další hala, ze které hasiči vyvezli ven stroje a před požárem je chránili ochlazováním,“ dodala.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár haly ve Vimperku

Plameny dostali hasiči pod kontrolu až po několika hodinách, v úterý dopoledne ještě na místě zasahovali. Na požářiště je dovážena pitná voda a také další dýchací technika.

„Požár je v tuto chvíli pod kontrolou, lokalizace byla nahlášena krátce po půl páté ráno. Zásah však stále trvá,“ řekla v úterý dopoledne Matějů s tím, že na místo byla vyžádána také těžká technika, pomocí které se rozeberou železné konstrukce a odpad z haly se vyveze.

Na Znojemsku hořely stovky balíků slámy, hasiči zasahovali 19 hodin

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám