Hlavní obsah

Na policejní auto se zřítil kontejner, škodu vyčíslili na milion

Ostrava

Policie předala správnímu orgánu případ řidiče, jemuž v březnu za jízdy v Ostravě spadl kontejner na projíždějící policejní auto. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedla mluvčí policie Eva Michalíková. Služební auto je na odpis. Celková škoda na autech je milion korun.

Na policejní auto spadl kontejnerVideo: Pavel Karban/HZS Moravskoslezského kraje, Právo

 
Článek

„V těchto dnech byl řidič vozidla oznámen Magistrátu města Ostrava, a to pro podezření ze spáchání přestupku. Řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil jízdu a také užil vozidlo, které nesplňovalo technické podmínky,“ sdělila Michalíková.

Na policejní auto v Ostravě se zřítil třiapůltunový kontejner

Krimi

Muži hrozí u správního orgánu pokuta ve výši 2500 korun. Policejní auto je podle mluvčí zcela zničené a není ho možné opravit. Škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun. Na nákladním autě na 450 tisíc korun. Peníze budou pravděpodobně uhrazeny z pojistek.

Podruhé se narodili

Tři a půl tuny vážící kontejner se na policejní auto zřítil 10. března v ostravské Švermově ulici. Trojice policistů se doslova podruhé narodila, protože měli pouze drobné oděrky.

„Bylo to nepříjemné. Viděl jsem, že ten kamion už jede nestandardně, nevypadalo to vůbec dobře,“ popsal tehdy Právu policista Jakub Ouzký.

Právě on řídil služební vůz. „Napadlo mě, že jediné, co můžu, je šlápnout na brzdy a zkusit se mu vyhnout. To se naštěstí aspoň částečně povedlo, protože kdyby se to nestalo, tak nám to asi spadne celé na střechu. Takže to dopadlo dobře,“ konstatoval.

Z poničeného policejního auta sundali kontejner hasiči pomocí přivolaného jeřábu.

Reklama

Výběr článků

Načítám