Hlavní obsah

Na poli na Jihlavsku ležel namol opilý 13letý kluk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Téměř tři promile alkoholu naměřili v úterý policisté na Jihlavsku 13letému chlapci. Opilého a podchlazeného hocha převezla sanitka do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dítě našel kolemjdoucí kolem šesté hodiny odpoledne na poli u Velkého Beranova. Přivolal nejen policisty, ale i záchranáře.

„Policisté u něho provedli dechovou zkoušku a nezletilému chlapci naměřili hodnotu 2,8 promile alkoholu. Zdravotníci opilého podchlazeného hocha následně odvezli do jihlavské nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Hlídka podle ní dále zjistila, že chlapec popíjel se stejně starým kamarádem, a vydala se ho hledat. Nalezla ho doma v péči matky bez vážných zdravotních problémů.

„Policisté nyní zjišťují, kde nezletilí chlapci k alkoholu přišli. Případ v současné době prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Rovněž informovali odbor sociálně právní ochrany dětí,“ uzavřela Kroutilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám