Hlavní obsah

Na party bez roušek se vydával za spolužáka. Dostal podmínku

Plzeň

Aby se vyhnul vlastnímu postihu, neváhal zneužít osobní údaje svého známého a tím hrubě zasáhl do jeho osobnostních práv. S tímto konstatováním definitivně uzavřel Krajský soud v Plzni dva roky starý případ Martina Valečka (27), který se tehdy v době platnosti nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru účastnil nepovolené party na šumavském Špičáku a při policejní šťáře se vydával za svého spolužáka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za přečin poškození cizích práv soud nyní Valečkovi pravomocně uložil tříměsíční podmínku.

„Obviněný porušil právo poškozeného na dobrou pověst a ochranu jeho jména, neoprávněně zasáhl do jeho soukromého života a zneužil údaje o jeho osobě,“ stojí v rozhodnutí krajského soudu, které má Právo k dispozici.

O muže zlomili baseballovou pálku. Bratři z Plzeňska dostali 8,5 roku

Krimi

Vše se točí kolem nelegální party v pizzerii U Michala na začátku dubna 2020. V té době platil zákaz konzumace jídel a pití ve vnitřních prostorách stravovacích zařízení a lidé museli nosit všude roušky. Tehdy se v podniku sešla dvanáctičlenná parta mužů, kteří veškerá omezující nařízení ignorovali.

Zasáhnout musela až policie, která zkontrolovala totožnost u všech přítomných a následně případ předala k vyřešení správnímu orgánu. A právě během kontroly Valeček policistům nahlásil osobní údaje svého spolužáka Martina T., kterému později přišla od hygieniků složenka k zaplacení pokuty za porušení protiepidemiologických opatření.

„9 mm a je to“ je jen délková míra. Soudce se zastal diskutéra u Okamurova článku

Krimi

„Přišel mi dopis z hygieny, kde bylo napsáno, že jsem byl jeden z účastníků této sešlosti a choval se tam v rozporu s tehdy platným nařízením vlády. Tím jsem měl spáchat přestupek podle zákona o ochraně veřejného zdraví a jako sankci za porušení protiepidemiologických opatření mám zaplatit tisíc korun,“ řekl uvedl poškozený.

A protože o tom 25letý mladík nic nevěděl, bránil se trestním oznámením. „V tu chvíli jsem si uvědomil vážnost situace a rozhodl se ji okamžitě řešit. Jednak jsem nechtěl být spojován s nějakým průšvihem kolem koronaviru, a hlavně jsem byl vyděšený z toho, že moji identitu může někdo zneužít i v jiných situacích, kdy by to pro mě mohlo mít daleko horší následky,“ vysvětlil mladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám