Hlavní obsah

Na muže na Novojičínsku spadl v práci dvoutunový stroj

– Nový Jičín
Právo, plk

Vážná zranění utrpěli v pondělí hned dva muži při pracovních úrazech na Novojičínsku. Na prvního se zřítil zhruba dvoutunový stroj, druhý spadl z nákladové rampy.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu došlo v ranních hodinách ve Frenštátu pod Radhoštěm. „Dvaačtyřicetiletý muž byl při práci zavalen přibližně dvoutunovým strojem, který posunoval. Zůstal pod ním zaklíněn,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zraněnému pomohli nejprve spolupracovníci, kteří jej vyprostili.

„Lékař záchranné služby při prvotním vyšetření pacienta zjistil vážné poranění v oblasti hrudníku a nevyloučil ani možnost vnitřního zranění,“ konstatoval Humpl a dodal, že pacient byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče letecky přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

Spadl z rampy

O pár hodin později zamířil vrtulník leteckých záchranářů přímo do Nového Jičína, kde před 13. hodinou spadl devětasedmdesátiletý muž z nákladové rampy a po úderu do hlavy zůstal v bezvědomí.

„V život ohrožujícím stavu jej vzhledem k selhávajícímu dýchaní museli záchranáři zaintubovat a připojit k přístrojem řízené ventilaci. Po zajištění krčním límcem a uložení do vakuové matrace byl pacient převzat na palubu vrtulníku a transportován na oddělení urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ informoval Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám