Hlavní obsah

Na Liberecku někdo ukradl pětikubíkový nákladní kontejner s atypickými boky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kryštofovo Údolí
Aktualizováno

Nezvyklou krádež vyšetřují policisté na Liberecku, kde měl dosud neznámý pachatel ukrást nákladní kontejner. Přepravní jednotka o objemu pěti metrů krychlových zmizela z parkoviště u domu v obci Kryštofovo Údolí.

Foto: Policie ČR

Kontejner někdo ukradl z obce Kryštofovo Údolí

Článek

Modrý kontejner se ztratil z části Kryštofova Údolí Novina. O případu v úterý informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Ke krádeži mělo dojít v době od 27. do 29. května.

Pachatele ani kontejner se dosud nepodařilo najít, policie se proto nyní obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání. Krádeží vznikla podle policie škoda za 35 000 korun.

Jednalo se o kovový kontejner s okem na hák – dlouhý zhruba 3,5 metru, široký 180 cm a vysoký 70 cm.

Žena v Přerově přepadla seniorku, ukradla jí maltézského psíka

Krimi

„Pod podlahou jsou dodatečně navařeny výztuhy z profilů ‚U‘ a ‚I‘, na bocích tažného oka navařena dodatečně dvě oka na kotvení břemen,“ popsala Sochorová.

Kontejner má podle policie atypické boky z prolisovaného plechu, kdy běžné jsou rovné z plného plechu.

„Na zadních vratech na pravé straně je zavařen proražený otvor – na pravém křídle, pod modrou barvou je původní zelená barva, pod podlahou kontejneru je pravá nosná kolejnice prohnutá,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Ukradený kontejner

Podle vyšetřovatelů za krádeží nejspíš nebyla souhra okolností, kdy by si někdo zrovna všiml přepravní jednotky, kolem níž v daném okamžiku široko daleko nebyl nikdo, kdo by se k ní hlásil, a využil tak situace k odvozu, ale pachatel, či spíše parta zlodějů, šel zřejmě najisto a po předchozím plánu.

Kontejner totiž vzhledem k jeho hmotnosti a tvaru lze odvést jedině pomocí nákladní techniky, na kterou se musí naložit.

„Pokud máte jakékoliv informace k výskytu odcizeného kontejneru, případně i k osobě pachatele, sdělte je policistům v kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatnou linku 158. Kontaktovat můžete i policisty přímo v obvodních odděleních v Chrastavě – tel. 974 473 600 – a v Hrádku nad Nisou – tel. 974 473 700,“ dodala mluvčí.

Krádež věcí za 1,7 milionu z bytu v Praze. Podezřelí prošli pod kamerou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám