Hlavní obsah

Na kradené poukázky vybrali minimálně desetitisíce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Skupinu podvodníků, kteří na ostravských sídlištích několik měsíců kradli z poštovních schránek peněžní poukázky a pak pomocí padělaných občanských průkaků vybírali hotovost na poštách, odhalili v těchto dnech ostravští policisté. Dvěma ženám a jednomu muži se od počátku roku podařilo podle kriminalistů vybrat minimálně 64 tisíc korun.

Článek

Šlo hlavně o roční přeplatky inkasa a také sociální dávky. Rozsah trestné činnosti tohoto druhu je ale mnohem větší a je možné, že v průběhu vyšetřování policisté trojici podezřelých prokážou i další případy.

"Česká pošta v Ostravě od počátku roku eviduje 350 reklamačních řízení. Jsme přesvědčeni, že jde z devadesáti procent právě o zneužití kradených poukázek. Škoda je zhruba půl miliónu korun," uvedl šéf ostravských kriminalistů Tomáš Landsfeld.

Za hlavní organizátorku podvodů označil 37letou ženu, která už v minulosti byla za podobné jednání odsouzena. Při domovní prohlídce u ní policie v minulých dnech našla tři desítky padělaných občanských průkazů a více než stovku kradených poukázek v hodnotě přes 100 tisíc korun.

"Žena, která vyráběla padělky občanských průkazů, skončila ve vazbě, 33letý muž a o rok mladší spolupachatelka, kteří pak na poštách vybírali peníze, jsou vyšetřováni na svobodě," dodal Landsfeld.

Související témata:

Výběr článků

Načítám