Hlavní obsah

Na koleje u Kojetína někdo položil kameny. Najel na ně osobní vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kojetín

Osobní vlak najel v polovině dubna na kameny nastražené na kolejích jednokolejné trati z Kojetína do Měrovic nad Hanou na Přerovsku. Jen shodou okolností nedošlo k jeho vykolejení. Policisté hledají svědky, kteří by jim mohli pomoci najít pachatele. Novinkám to v pondělí sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Pachatel položil kameny na jednokolejné trati.

Článek

Ke skutku podle ní došlo 15. dubna někdy v době mezi 18:00 a 18:30. „Na jednokolejné železniční trati z Kojetína do Měrovic nad Hanou, poblíž kilometrovníku číslo 69,1, doposud neznámý pachatel na obě koleje umístil několik kusů kamení o průměru zhruba sedmi centimetrů,“ uvedla mluvčí.

Kameny byly podle ní rozmístěny na délce tří až čtyř metrů na každé z kolejí. „Na položené kameny najela elektrická motorová jednotka osobního vlaku, ve které se v té době nacházelo šest osob. I přes rychlou reakci strojvedoucího, který po spatření kamenů použil rychlobrzdu, se nepodařilo zabránit najetí na tuto překážku, která způsobila silnou ránu,“ konstatovala Zajícová.

Vlaková souprava v té době jela rychlostí přibližně 60 km/h. „K vykolejení elektrické motorové jednotky nedošlo a tato skutečnost neměla naštěstí vliv ani na další funkčnost a jízdu jiných drážních vozidel. Hmotná škoda nevznikla,“ poznamenala Zajícová.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení a v pondělí požádala veřejnost o pomoc při jeho objasňování.

„Pokud má někdo informace k osobám, které se v dané lokalitě a čase na místě pohybovaly, nebo byste měli jiné poznatky k případu, prosíme, abyste nás kontaktovali na lince 158 nebo se přímo obrátili na kriminalisty 1. oddělení obecné kriminality Přerov na telefonních číslech 974 778 323 nebo 974 778 459,“ uzavřela policejní mluvčí.

Vlak na Plzeňsku najel do řady kamenů. Někdo je naskládal na koleje

Krimi
Související témata:
Měrovice nad Hanou

Výběr článků

Načítám