Hlavní obsah

Na Klatovsku boural motorkář, skončil v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli odpoledne nedaleko Prášil na Klatovsku. Podle prvotních informací se na křižovatce za obcí srazil motorkář s osobním autem. Šestašedesátiletý šofér motocyklu utrpěl těžká zranění a skončil v bezvědomí.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Ošetření od záchranářů potřebovala i jeho spolujezdkyně, zhruba ve věku 45 let. Pacienty z místa transportoval vrtulník. Informaci Novinkám potvrdila mluvčí záchranky Mária Svobodová. „Muž utrpěl těžká zranění, byl v bezvědomí. Žena měla středně těžká zranění,“ upřesnila. Vrtulník oba pacienty transportoval na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice.

Událost se stala krátce před 16. hodinou. Podle policejní mluvčí Michaely Raindlové jel 66letý motorkář od Nové Hůrky směrem na Prášily. „Na křižovatce se srazil s vozidlem značky Mitsubishi, které řídil pětadvacetiletý muž,“ uvedla s tím, že příčinu srážky policisté stále vyšetřují.

Dechová zkouška vyloučila, že by šofér mitsubishi požil před jízdou alkohol. „U motorkáře jsme kvůli vážnému zdravotnímu stavu nařídili odběr krve v nemocnici,“ řekla.

Velící důstojník hasičů Petr Ježek doplnil, že na místě zasahovaly čtyři jednotky. Později povolal do terénu také specialisty s drony.

Řidič na Klatovsku srazil cyklistku a ujel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám