Hlavní obsah

Na kauci byl propuštěn i čtvrtý z Čechů zadržených kvůli znásilnění po zápasu Sparty v Glasgow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kauci byl propuštěn poslední, čtvrtý z českých občanů zadržených po utkání fotbalové Sparty Praha v Evropské lize na hřišti Glasgow Rangers. Tři byli propuštěni už dříve: dva minulý týden, jeden už předtím ze zdravotních důvodů.

Přílet Martina Pánka a rozhovor s advokátem z minulého týdneVideo: Novinky

 
Článek

„Můžeme potvrdit, že byl propuštěn na kauci i čtvrtý ze zadržených ve Skotsku,“ sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Média v předešlých dnech přinesla informaci o tom, že se parta sparťanských fanoušků, která přicestovala sledovat zápas s Glasgow Rangers, měla 9. listopadu po prohraném zápasu svého týmu dopustit znásilnění.

Obětí měla být 16letá dívka, jedním z důkazů jsou videonahrávky v mobilních telefonech. Čtveřice putovala po obvinění do vazby, odkud byli postupně propuštěni.

Jména obviněných úřady nezveřejnily, již dříve ale vyšlo najevo, že je mezi nimi spolumajitel cateringové společnosti Martin Pánek (31), manžel ředitelky Miss Taťány Makarenko, který byl z vazby propuštěn minulý týden a už se vrátil do Česka.

Případ sám nekomentoval, jeho advokát Filip Seifert redakci Super.cz sdělil, že propuštění jeho klienta ze zadržení odpovídá povaze kauzy a mimo jiné to podle něj dokládá skutečnost, že skotské úřady nepovažují za nezbytnou jeho přítomnost při vyšetřování.

Podrobnosti k obvinění, případně jak se jeho klient hájí, advokát s odkazem na samotný počátek prověřování nesdělil, případ ale označil jako nedorozumění. „Doufáme, že se to brzy vysvětlí,“ dodal.

Čtveřici Čechů viní ve Skotsku ze znásilnění šestnáctileté dívky po fotbalovém utkání

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám