Hlavní obsah

Čtveřici Čechů viní ve Skotsku ze znásilnění šestnáctileté dívky po fotbalovém utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři české občany podezírá policie ve Skotsku v případu znásilnění 16leté dívky. Mělo k němu dojít počátkem listopadu ve městě Glasgow po fotbalovém utkání Evropské ligy mezi zdejšími Rangers a pražskou Spartou, na které obvinění přijeli. Nejdřív je úřady poslaly do vazby, odkud dosud tři z nich propustily. Byl mezi nimi podnikatel Martin Pánek, který ve čtvrtek přiletěl zpět do Prahy.

Přílet Martina Pánka a rozhovor s advokátemVideo: Novinky

 
Článek

O zadržení skupiny českých občanů ve Spojeném království, jehož je Skotsko součástí, již dříve informoval mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Média v předešlých dnech přinesla informaci o tom, že se parta sparťanských fanoušků, která přicestovala sledovat zápas s Glasgow Rangers, měla 9. listopadu po prohraném zápasu svého týmu dopustit znásilnění.

Obětí měla být 16letá dívka, jedním z důkazů jsou videonahrávky v mobilních telefonech. Čtveřice putovala po obvinění do vazby, odkud již tři z nich propustili.

Znásilnění 15leté dívky v Hamburku: Z devíti odsouzených půjde za mříže jediný

Evropa

„Mohu potvrdit, že byli na kauci propuštěni dva ze čtyř obviněných a jeden již dříve ze zdravotních důvodů. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru je po celou dobu v kontaktu s rodinami dotyčných,“ sdělil ve čtvrtek Novinkám ministr zahraničí Jan Lipavský.

Jména obviněných úřady nezveřejnily, již dříve ale vyšlo najevo, že je mezi nimi spolumajitel cateringové společnosti Martin Pánek (31), který byl z vazby čerstvě propuštěn a ještě týž den se vrátil do Česka.

Případ sám nekomentoval, jeho advokát Filip Seifert redakci Super.cz sdělil, že propuštění jeho klienta ze zadržení odpovídá povaze kauzy, a mimo jiné to podle něj dokládá skutečnost, že skotské úřady nepovažují za nezbytnou jeho přítomnost při vyšetřování.

Podrobnosti k obvinění, případně jak se jeho klient hájí, advokát s odkazem na samotný počátek prověřování nesdělil, případ ale označil jako nedorozumění. „Doufáme, že se to brzy vysvětlí,“ dodal.

Proces s Ferim posune právní debatu o znásilnění, míní soudce

Krimi

.

Reklama

Výběr článků

Načítám