Hlavní obsah

Přejezd smrti ve Studénce uvěznil další kamion. Kolemjdoucí závoru pohotově zvedli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jen velmi málo ve středu večer chybělo k další srážce na železničním přejezdu ve Studénce, kde v roce 2015 narazilo pendolino do polského kamionu. Tehdy zemřeli tři lidé, nyní k fatálnímu střetu nedošlo hlavně díky neuvěřitelně pohotové reakci svědků. Ti obětavě zvedli závoru, která spadla na kamion, jenž pod ní zůstal uvězněn.

Foto: Policie ČR

Železniční přejezd ve Studénce

Článek

K incidentu došlo v podvečer o půl šesté. Řidič kamionu vjel na přejezd v době, kdy již blikala výstražná červená světla a začaly se spouštět závory. Jedna z nich spadla mezi tahač a návěs.

„Přítomní lidé závoru zvedli a kamion odjel,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská. Nikdo tak nebyl zraněn, ani nedošlo ke škodě na majetku. „A to vše díky velmi rychlé reakci přítomných svědků,“ dodala mluvčí.

Kvůli události byl zastaven provoz jak na trati, tak na přejezdu. Na místo dorazila policie. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, nyní mu bude ve správním řízení uložena kauce.

Foto: Policie ČR

Kamion u přejezdu ve Studénce

Nepoučitelní. Kamera zachytila dalšího řidiče, jak uvázl na nebezpečném přejezdu ve Studénce

Krimi

K události došlo na přejezdu, kde v roce 2015 zemřeli tři lidé poté, co do kamionu, který zůstal stát mezi závorami, narazilo pendolino. Tragická nehoda na stejném místě se stala také na počátku devadesátých let, kdy zde rychlík narazil do stavebního stroje, jehož řidič také nerespektoval předpisy.

Přestože jde o jeden z nejlépe zabezpečených přejezdů v republice, i nadále zde řada řidičů projíždí navzdory blikající signalizaci, protože je zde velmi frekventovaná železniční doprava a řidiči občas riskují.

Situaci má vyřešit plánovaná výstavba podjezdu pro osobní dopravu a pro pěší a objezdu pro nákladní dopravu. Podjezd se má podle posledních informací začít stavět v roce 2025.

Vlak na Hodonínsku smetl na přejezdu traktorškolu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám