Hlavní obsah

Nepoučitelní. Kamera zachytila dalšího řidiče, jak uvázl na nebezpečném přejezdu ve Studénce

Studénka

Na přejezdu blikají červená světla, náklaďák ale navzdory tomu jede dál, a když je na kolejích, zavřou se závory. Příjezd rychlíku je už jen otázkou vteřin. Tuto nebezpečnou situaci zaznamenala bezpečnostní kamera u přejezdu ve Studénce na Novojičínsku, kriminalisté po šoférovi pátrají. Podobné události se v tomto místě, kde v roce 2015 nepřežili srážku vlaku s kamionem tři lidé, stávají opakovaně.

Náklaďák na přejezdu ve Studénce mezi závoramiVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pondělí informoval mluvčí policie René Černohorský, incident se stal před týdnem.

Zatím neznámý řidič červeného náklaďáku podobného vozidlu značky Renault vjel krátce před 13. hodinou na přejezd, kde bylo vidět a slyšet výstražné zabezpečovací zařízení.

Foto: Policie ČR

Náklaďák na přejezdu ve Studénce mezi závorami.

„Řidič před železničním přejezdem přibrzdil, poté však i přesto, že bylo v provozu výstražné zařízení, vjel do prostoru železničních kolejí a před vozem i za ním se téměř bezprostředně a okamžitě sklopily závory,” uvedl mluvčí.

Zhruba do minuty projel za zadní částí auta rychlík společnosti RegioJet.

Řidič po incidentu ujel

„Jakmile vlak projel a zabezpečovací závory se zvedly, neznámý řidič s dodávkovým vozem odjel po Nádražní ulici neznámo kam. Nikdo nebyl zraněn a rovněž nevznikla žádná hmotná škoda na majetku,“ doplnil Černohorský.

Kriminalisté po řidiči pátrají. „Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění totožnosti řidiče, mohou lidé policii předat prostřednictvím linky 158," upřesnil Černohorský s tím, že se pravděpodobně jednalo o auto s polskou poznávací značkou.

Rok po tragédii: Hasiči zveřejnili nové záběry z nehody pendolina ve Studénce

Krimi

Podobné přestupky policie na tomto přejezdu řeší často, jen letos jich bylo dvanáct, přičemž se jednalo o řidiče, chodce i cyklisty. Naposledy například letos v březnu, kdy kamion uvázl přímo pod závorou, která zůstala na kabině vozu.

Tragicky skončila v roce 2015 snaha polského řidiče ušetřit trochu času. Na přejezd vjel, v kolejišti jej uvěznily závory a do kamionu pak narazil vlak Pendolino. Tři lidé zemřeli, dvě desítky dalších utrpěly zranění. Soud řidiče poslal na 8,5 roku do vězení.

Z vyšetřovacího spisu unikly záběry srážky pendolina s kamiónem ve Studénce

Domácí

Přejezd ve Studénce patřil mezi nejnebezpečnější v zemi, zmínila ČTK. Situaci tam by měla změnit jeho rekonstrukce a vybudování podjezdu.

Náklady na chystaný projekt se odhadují na 750 milionů korun. Přípravu ale komplikují výkupy pozemků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám