Hlavní obsah

Na Jindřichohradecku zemřel na silnici motorkář, na Šumavě se zabil cyklista

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osudné se stalo v sobotu před pátou odpoledne předjíždění jednapadesátiletému motocyklistovi u Rodvínova na Jindřichohradecku. Jak vyplývá z informací policejního mluvčího Miroslava Doubka, motorkář jedoucí na Yamaze předjížděl osobní automobil Fiat Idea v okamžiku, kdy řidič odbočoval vlevo na vedlejší silnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Došlo ke střetu, při němž utrpěl motocyklista smrtelná zranění. Osmapadesátiletého šoféra fiatu a jeho čtrnáctiletého spolujezdce záchranáři převezli s lehkými poraněními do jindřichohradecké nemocnice. Průběh nehody a míru zavinění řidičů vyšetřují jindřichohradečtí dopravní policisté i kriminalisté,“ upřesnil Doubek.

Týž den, o půl hodiny později zemřel následkem pádu z kola u Jeleních vrchů na Šumavě další člověk. Jak Právo informoval Matěj Bartončík z Horské služby Šumava, devětašedesátiletý cyklista nezvládl sjezd táhlého klesání a ze silnice přeletěl na louku.

„Jeho kamarádi, kteří okamžitě zavolali horskou službu, nám řekli, že jej rychle. I když měl přilbu, vážně si poranil hlavu,“ uvedl Bartončík. I přes snahu zdravotníků, kteří přivolali záchranářský vrtulník, senior zranění na místě podlehl.

Policejní mluvčí v této souvislosti podotkl, jde už letos o 50 oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám