Hlavní obsah

Na Jilemnicku v noci shořela pila, škoda dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Branná

Škody za dva miliony korun napáchal noční požár v areálu pily v Horní Branné na Jilemnicku. Hořet začala uskladněná štěpka, z níž se oheň rozšířil i na přilehlou budovu s dílnou. S ohněm tam hasiči bojovali téměř sedm hodin. Zraněn nikdo nebyl, příčiny požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Radka Kostelňáková.

Foto: kraje Libereckého HZS, ČTK

Požár pily v Horní Branné na Jilemnicku

Článek

Zraněn nikdo nebyl, příčiny požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Radka Kostelňáková.

Požár na pile v Horní Branné byl na operační středisko hasičů nahlášen v sobotu ve 22:25. „Po příjezdu jednotek na místo bylo průzkumem zjištěno, že se požár rozšířil i na přilehlou budovu s dílnou," řekla mluvčí hasičů. K uhašení požáru použili hasiči šest proudů a také speciální zařízení Cobra, které pomohlo uhasit střešní sendvičovou konstrukci objektu. Cobra umožňuje řezat pomocí vodního paprsku, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu.

Zplodiny hoření se ke sbírkám v Museu Kampa dostaly přes vzduchotechniku

Krimi

„Poté, co dostali hasiči požár pod kontrolu, byla štěpka prolévána vodou a vyvážena pomocí nakladače. Následně zasahující jednotky rozebraly nestabilní část střešní konstrukce," popsala postup hasičů Kostelňáková. Dohašovací práce pokračovaly na místě až do 5:22, kdy velitel zásah ukončil. „Místo bylo předáno místní jednotce k dohlídce na požářišti, dopoledne se na místo ještě vrátí vyšetřovatelé a budou zjišťovat příčiny požáru," dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám