Hlavní obsah

Na Jesenicku zemřel člověk při požáru kotle v rodinném domě

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmačtyřicetiletý muž zemřel v sobotu večer na následky zranění, která utrpěl při požáru kotle na tuhá paliva v rodinném domě ve Skorošicích na Jesenicku, kde byl na návštěvě. Zraněni byli i další dva lidé.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nové vozy Moravskoslezského hasičského záchranného sboru. Ilustrační foto

Článek

Příčinou neštěstí byla zřejmě neopatrnost při manipulaci s hořlavou látkou při roztápění kotle na tuhá paliva. Výše škody byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Právo o tom informovala v sobotu v noci krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Hasiči podle ní vyrazili na místo krátce před jednadvacátou hodinou.

„Při průzkumu jsme v kotelně nalezli popálenou osobu v bezvědomí. Zahájili jsme resuscitaci, kterou si následně převzala zdravotnická záchranná služba. I přes snahu záchranářů bohužel lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí.

Při nehodě na Českobudějovicku zemřeli dva cyklisté

Krimi

Zakouřený objekt hasiči poté zkontrolovali termokamerou, aby vyloučili výskyt dalších osob a zahoření v jiných částech domu. Další dva lidé byli podle ní převezeni do nemocnice, ještě před jejich příjezdem.

„Čtyřicetiletého muže, který v domě bydlel, záchranáři po prvotním ošetření letecky transportovali na popáleninové centrum v Ostravě. Z preventivních důvodů převezli k ošetření také starší paní, která se v době události nacházela v obytné části domu,“ dodala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že okolnostmi a souvislostmi, za nichž k tragédii došlo, se nadále kriminalisté intenzivně zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám