Hlavní obsah

Na internetu chtěla prodat foťák, přišla o 46 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes opakovaná varování policie, aby lidé neklikali na odkazy cizích lidí a nevyplňovali do nich citlivé údaje, zaznamenávají kyberšmejdi další a další úspěchy. Škodu sčítá i 53letá žena z Jesenicka, která chtěla na internetu prodat foťák a z neopatrnosti poskytla podvodníkovi přístup ke svému bankovnictví.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena zveřejnila na webovém portálu inzerát na prodej fotoaparátu. Na ten se jí ozval údajný zájemce.

„V e-mailové komunikaci ji přesvědčil k tomu, aby dokončila obchod kliknutím na přiložený odkaz. Ten ženu přesměroval na falešné stránky, na kterých vyplnila přihlašovací údaje do svého bankovnictví,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pachatel neváhal a tyto údaje ihned zneužil. První pokus o získání peněz mu ještě nevyšel, platba byla zablokována z důvodu nastaveného limitu na kartě, to ho však neodradilo a k penězům se pokoušel dostat dál.

„Zadal další dvě platby, každou ve výši 23 tisíc korun. Ty už byly akceptovány,“ konstatovala Neubauerová.

Policisté případ vyšetřují pro podezření z podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Seniorka zareagovala na podvodnou reklamu a přišla o statisíce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám