Hlavní obsah

Při srážce vlaku s autem na Hradecku zemřela řidička, dítě skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na železniční trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem se v neděli srazil vlak s autem na přejezdu. Ve voze zemřela 32letá řidička, dítě záchranáři dopravili vrtulníkem do nemocnice.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči vlak evakuovali

Článek

K nehodě došlo na železničním přejezdu u Zachrašťan nedaleko Nového Bydžova po 18. hodině. Ve vlaku cestovalo 80 až 100 lidí, při srážce se jim nic nestalo.

Přejezd je bez závor, zabezpečení má světelnou signalizaci. „Ve vozidle zůstaly dvě osoby zaklíněny, z nichž jedna (32letá řidička) bohužel na následky zranění na místě zemřela a druhá (dítě mladší 15 let) byla s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice,“ informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Střetl se zde vlak s osobním vozidlem. Na místě spolupracovaly složky IZS, přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Ve spolupráci s drážní jednotkou pomohli hasiči lidem vystoupit, byly pro ně přistaveny náhradní autobusy. Místo zásahu bylo dále předáno hasičům Správy železnic,“ dodala Götzová.

Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje. „Případní svědci nám své poznatky mohou zavolat na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí.

Omezení na trati trvalo zhruba do 22 hodin. 

Srážka vlaku a auta na Rakovnicku. Pro zraněného letěl vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám