Hlavní obsah

Na hladině jezírka v Hranické propasti našli mrtvého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Nehybné lidské tělo objevil ve středu dopoledne na hladině jezírka v Hranické propasti u Hranic na Přerovsku náhodný kolemjdoucí. Mrtvého muže vytáhli policejní potápěči. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: roman.zik, Mapy.cz

Hranická propast

Článek

„Ve středu dopoledne bylo na vodní hladině Hranické propasti nalezeno kolemjdoucím lidské tělo, které bylo vytaženo policejními potápěči ve spolupráci s hasiči a za asistence hranického výzkumného týmu Hranický kras,“ uvedla mluvčí.

Na místě bylo podle ní tělo muže neznámé totožnosti ohledáno lékařem, který předběžně vyloučil, že by se na jeho smrti podílela další osoba. „Za účelem řádného prověření případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ doplnila Zajícová.

Hranická propast, která je nejhlubší zatopenou jeskyní na světě, je předmětem intenzivních výzkumů. V minulých dnech výzkumníci zjistili, že měří minimálně 450 metrů. Do této hloubky se ponořil podvodní robot, který do propasti spustili speleologové. Pak jej zastavila technická omezení. Dosavadní naměřená hloubka z roku 2016 byla 404 metrů.

Speleologové naměřili nový světový rekord Hranické propasti. Dna však stále nedosáhli

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám