Hlavní obsah

Na dně potoka na Uherskohradišťsku ležela dělostřelecká mina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako prazvláštní ryba stojící nehybně na jednom místě se při pohledu zdálky mohl pod hladinou potoka jevit nebezpečný minometný granát. Náhodný nálezce raději k předmětu přivolal policisty. Specialisté poté granát přímo na místě řízeně odpálili.

Foto: PČR, Právo

Minometný granát nalezený na dně potoka v Kudlovické dolině na Slovácku

Článek

Minometný granát se nacházel v korytu potoka v Kudlovické dolině v předhůří Chřibů na Uherskohradišťsku. Nálezce jej objevil začátkem tohoto týdne. „Hlídka na místě zajistila okolí nálezu a předala popis podezřelého předmětu pyrotechnické službě. Pyrotechnik předmět identifikoval jako německou dělostřeleckou minu ráže 80 mm,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Vzhledem k tomu, že byl granát manipulačně nebezpečný, jeho transport nebyl možný. „Proto jsme v úterních dopoledních hodinách provedli řízený odpal v blízkosti místa nálezu. Evakuace osob nebyla nutná. Nebyl ohrožen život, zdraví osob ani majetek,“ dodal policejní mluvčí.

Policie radí při nálezu předmětu připomínajícího munici s tímto nemanipulovat, vzdálit se do bezpečného prostoru a zavolat na linku 158.

Muž v Plzni přivezl do práce dělostřelecké granáty, chtěl se pochlubit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám