Hlavní obsah

Muž v Plzni přivezl do práce dělostřelecké granáty, chtěl se pochlubit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V areálu plzeňské Škodovky na Borech zasahovali během čtvrtečního dopoledne policisté kvůli muži, který tam přivezl dva dělostřelecké granáty, aby se pochlubil svému kolegovi. Ten ale okamžitě volal na tísňovou linku 158.

Foto: PČR

Muž přivezl do plzeňské Škodovky dva dělostřelecké granáty.

Článek

Na místo proto vyjelo hned několik hlídek, včetně pyrotechnika. „Oznamovatel totiž sdělil, že jeho kolega z práce přivezl do zaměstnání dělostřeleckou munici, kterou mu chtěl ukázat,“ přiblížila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Doplnila, že starší muž našel dělostřelecké granáty, když vyklízel sklep. „Munici naložil do svého auta a odvezl do zaměstnání,“ řekla Raindlová.

Policisté místo zajistili a vytyčili bezpečný perimetr. „Šlo o venkovní prostor, takže evakuace nebyla potřeba,“ uvedla mluvčí.

Foto: PČR

Muž přivezl do plzeňské Škodovky dva dělostřelecké granáty.

Pyrotechnik následně zjistil, že jde pouze o cvičnou munici, takže nehrozilo žádné nebezpečí. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ konstatovala Raindlová.

V souvislosti s tímto případem upozorňuje občany, aby s municí nebo předměty, které ji připomínají, nemanipulovali. Důležité je vždycky kontaktovat policii.

Žena vydírala bývalého kolegu kvůli erotickým fotkám. Chytla ji policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám