Hlavní obsah

Na dětském táboře na Chrudimsku se pokusil oběsit chlapec

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Na dětském táboře ve Skutči na Chrudimsku se ve čtvrtek pokusil oběsit 13letý chlapec. Záchranná služba chlapce s vážným poraněním převezla do nemocnice v Hradci Králové.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oprátku si uvázal v jedné z dřevěných chatek, naštěstí jej včas objevili kamarádi a zburcovali vedení tábora. Chlapec byl transportován vrtulníkem do fakultní nemocnice v Hradci Králové, podařilo se obnovit všechny životní funkce. Pokus o sebevraždu zřejmě nebude mít trvalé následky.

„Vyšetřujeme pokus o sebevraždu dítěte mladšího patnácti let. Kriminalisté hovoří s kamarády chlapce, aby zjistili motiv. O šikanu ale nejspíš nešlo,“ uvedla pardubická krajská policejní mluvčí Eva Maturová. O případu, protože jde o nezletilce, nechce nikdo sdělit víc podrobností ani jej komentovat.

„Děti vděčně přijaly zprávu, že jejich kamarád bude v pořádku, situace se dostává do normálu, pokud to jde. Pomoc nám nabídli dětští psychologové,“ řekl Právu jeden z pracovníků tábora.

Reklama

Výběr článků

Načítám