Hlavní obsah

Dálnici D48 zavřela nehoda tří kamionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D48 na Karvinsku ve středu ráno uzavřela nehoda tři kamionů. Nehoda se obešla bez zranění. Silnice v jiných oblastech jsou většinou s opatrností sjízdné, na některých místech se tvoří námraza a je na nich rozbředlý sníh.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Nehoda tří nákladních aut uzavřela dálnici D48 ve směru na Český Těšín. Auta se podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové srazila krátce po 5:30, o uzavření dálnice na 69. kilometru informovalo Národní dopravní informační centrum před 6:30.

Doprava je podle něj odkloněna na 62. kilometru u Tošanovic, auta se mohou vracet zpět na exitu 70.

Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, tvoří se námraza. V noci silničáři vyjížděli na různých místech kraje.

„Všechno je průjezdné, sjízdné, tvoří se námrazy, takže je vše ošetřené. Není žádná uzavírka. V noci jsme vyjížděli a zasahovali, bylo od minus čtyř do plus dvou stupňů,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Soňa Abrahámová.

Na Olomoucku sněžilo

Na severu Olomouckého kraje leží na silnicích po nočním sněžení na mnoha místech rozbředlý sníh. Zvýšená opatrnost je nutná na Šumpersku a Jesenicku nejen na vedlejších cestách, ale i na hlavních tazích. V ostatních částech kraje jsou silnice holé a mokré a cesty jsou sjízdné bez větších problémů. Na Šumpersku leží rozbředlý sníh i na hlavních tazích, počítat se zimními podmínkami musejí řidiči také při cestě přes Červenohorské sedlo spojující Šumperk s Jeseníkem. Sněžení tam hlásili správci silnic ještě ve 03:00. Opatrnost je nutná i na vedlejších cestách.

Tvorba náledí hrozí ráno na silnicích v Jihomoravském kraji. Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti, upozorňuje na webu Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Místy je mlha. V Brně vyjelo na silnice všech 21 sypačů, spotřebovaly přes 100 tun posypového materiálu, uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Teploty se v kraji pohybují od minus pěti do dvou stupňů nad nulou. Tvorba náledí hrozí především v Brně, na Brněnsku a na Vyškovsku. Všechny silnice I. i II. a III. třídy v kraji jsou ale sjízdné se zvýšenou opatrností. Mlha se místy objevuje na Břeclavsku, Hodonínsku a Blanensku. Na Brněnsku a Vyškovsku je kouřmo.

Kamiony v hustém sněžení zablokovaly silnici na jihu Čech

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám