Hlavní obsah

Totální kolaps na D1

Právo, Novinky, ČTK, gin, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Dálnice D1 byla na 173. kilometru ve směru na Prahu v úterý dopoledne asi čtyři hodiny uzavřená kvůli převrácenému kamionu. Po poledni se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh. Kolony mají několik kilometrů. Dopravu komplikovala i nehoda tří kamionů na 190. kilometru.

Kolaps na D1Video: Jindřich Ginter, Právo

 
Článek

Nehoda na 173. kilometru se obešla bez zranění, kamion leží mimo plochu dálnice. Kdy bude dálnice plně zprovozněna, nedokážu odhadnout, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Hasiči museli z kamionu přečerpat naftu.

„Kromě nehody na Prahu bouraly tři kamiony na nájezdu na 190. kilometru ve směru na Ostravu. Nikdo se tam nezranil,“ konstatoval Šváb. Po jedenácté hodině dopoledne byl v tomto místě zprovozněn jeden jízdní pruh, o chvíli později byla D1 zprůjezdněna.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Kolony na dálnici D1.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Kolony na dálnici D1.

Kvůli hustému rannímu provozu se mohou na objízdné trase tvořit kolony. Podle reportéra Práva nastal kolaps dopravy. „Před Brnem je kolaps v obou směrech. Ambulance a policie jedou i směr na Brno. Jsme tady už půl hodiny,” hlásil reportér před desátou hodinou.

Každý druhý den, stěžuje si vedoucí pumpy

„Panebože, ať už tu dálnici dodělají, to je tady každý druhý den. Stát tady můžete tři hodiny, nebo také pět, nebo i do večera, to se tady už mockrát stalo. Kousek od nás je zúžení a stačí málo a už to zoufale stojí,“ řekla Novinkám vedoucí čerpací stanice na 187. kilometru ve směru na Brno.

Zácpa odhaluje, že někteří řidiči ještě nemají zažité, jak se správně tvoří středová ulička.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Převrácený kamion na dálnici D1.

Podle serveru dopravních informací byla další nehoda dvou osobních aut na 182. kilometru ve směru na Prahu. Jde rovněž o střet bez zranění. Kolony ve směru na Brno čítaly až 15 kilometrů, ve směru na Prahu asi 10 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám