Hlavní obsah

Na cyklistickém závodě v Teplicích zmizela kola za statisíce

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční cyklistický závod Rallye Sudety, který se o víkendu jel v Teplicích nad Metují, poznamenala nepříjemná událost. Neznámý zloděj v noci ze soboty na neděli ukradl sedm horských kol v celkové hodnotě 430 tisíc korun.

Článek

Pět kol odcizil neznámý zloděj z jednoho z místních penzionů. Vylomil zámek u jeho hlavních dveří a z haly, kde byly bicykly uschované, se zaměřil na dražší modely. „Ty, které se mu nezdály tak kvalitní, přitom na místě nechal,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Další dvě kola pak uloupil cyklistům přímo od auta, v němž spali. A to i přesto, že kola byla přivázaná k sobě navzájem i k autu.

„I když zloděj neměl prakticky žádný prostor, neboť cyklisté si kola uschovali mezi autem a zídkou, kam najeli velmi těsně autem, přesto byly bicykly do rána pryč,“ řekla mluvčí.

Celková hodnota ukradených kol byla vyčíslena na více než 430 tisíc korun, přičemž nejdražší stálo 150 tisíc korun. Pachateli či pachatelům hrozí vzhledem k vysoké ceně kol až pět let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám