Hlavní obsah

Na chebském nádraží se převrátil jeřáb

Právo, vor

Autojeřáb se v neděli kolem osmé hodiny ráno převrátil na bok při práci na železničním nádraží v Chebu. Jeřábníka s drtivými poraněními nohou transportoval do traumacentra plzeňské fakultní nemocnice vrtulník.

Foto: HZS KK

Převrácený jeřáb na chebském železničním nádraží.

Článek

„Krátce po osmé hodině ráno vyjížděli v neděli hasiči k nehodě autojeřábu v prostoru nákladního železničního nádraží v Chebu. Jeřáb překládal části kolejových dílů, přitom se převrátil na bok a v kabině zůstal zaklíněný jeřábník,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Přivolaní drážní hasiči a profesionální hasiči z Chebu museli pro vyproštění zraněného muže použít hydraulické nástroje i zvedací vaky, na pomoc přijel také ještě jeden autojeřáb. Složité vyproštění trvalo několik desítek minut, záchranná služba pro transport muže povolala přímo na místo nehody vrtulník,“ pokračoval Kasal.

Vrtulník přistál u stanice drážních hasičů, která je nedaleko místa události. „Muž byl při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Bakurová. „Protože ale utrpěl drtivá poranění obou nohou, musel být vrtulníkem transportován do traumacentra Fakultní nemocnice v Plzni,“ dodala mluvčí záchranky.

Policie příčiny nehody vyšetřuje. Nehoda nijak neomezila provoz na železnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám