Hlavní obsah

Na Českolipsku někdo hodil ze svahu pneumatiky, zasáhly projíždějící vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Několik pneumatik zasáhlo v úterý večer osobní vlak na Českolipsku, ve kterém cestovalo pět lidí. Někdo je chtěl zřejmě vyhodit do lesa, ale nepočítal s tím, že se skutálejí ze svahu. Viníka hledá policie.

Foto: Policie ČR

Pneumatiky ohrozily projíždějící vlak.

Článek

Kolem sedmé hodiny večer projížděl osobní vlak Horní Světlou, když se ze svahu začaly valit pneumatiky. Některé dopadly až na koleje, strojvedoucí vlak pohotově zastavil.

„V té době se v něm nacházeli tři cestující a dva zaměstnanci Českých drah. Nikdo z nich při této události naštěstí žádné zranění neutrpěl,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Pneumatiky podle studie znečišťují ovzduší nesrovnatelně víc než spalovací motory

AutoMoto

Škoda byla vyčíslena na nejméně 20 tisíc korun. Souprava byla poškozena a dojela do nejbližší stanice v nouzovém režimu. Policisté následně zjistili, že někdo vyhodil na odpočívadle celkem 19 pneumatik.

„Domníváme se, že nešlo o úmyslný útok na vlakovou soupravu, ale že se spíše jen někdo potřeboval pneumatik zbavit a netušil, že pod vysokými stromy zarostlým svahem leží v údolí koleje,“ konstatovala Baláková.

Policie hledá svědky, kteří mohli vidět auto s naloženými pneumatikami na odpočívadle u silnice mezi Novou Hutí a Horní Světlou. Neznámý pachatel je podezřelý z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který ho soud může potrestat odnětím svobody až na jeden rok.

Vyhazování jakéhokoliv odpadu včetně pneumatik mimo kontejnery může být také považováno za zakládání černých skládek, za což hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Vyhazování pneumatik je trestné.

Reklama

Výběr článků

Načítám