Hlavní obsah

Na Bruntálsku auto srazilo chodkyni, střet nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletou ženu srazilo v pátek večer osobní vozidlo v Rýžovišti na Bruntálsku. Střet nepřežila. Zemřela na místě i přes okamžitou lékařskou pomoc. Podobné dopravní nehody se staly ve stejný den i na dalších dvou místech Moravskoslezského kraje. Naštěstí bez tragických následků.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Dvě chodkyně však při nich utrpěly vážná zranění a skončily v nemocnici. Novinkám to v sobotu řekla severomoravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Neštěstí v Rýžovišti se podle ní odehrálo krátce po půl osmé. Na místní komunikaci II. třídy v obci směrem na Břidličnou šly pěšky dvě ženy, přičemž místem projíždělo vozidlo. Zatím z nezjištěného důvodu se auto střetlo s mladší ženou.

„Chodkyně utrpěla zranění, a i přes poskytnutou první pomoc na místě zemřela,“ uvedla mluvčí.

Náklaďák skončil převrácený na boku po střetu s osobním vlakem v Pelhřimově

Krimi

Druhá nehoda se stala po 16. hodině v Ostravě. Řidič osobního vozidla projížděl ulicí Čujkovova, poblíž křižovatky s Krylovovou ulicí, v tu chvíli ale mimo přechod pro chodce do jízdní dráhy vešla dvaaosmdesátiletá chodkyně.

„Došlo ke střetu. Žena pak byla s vážným zraněním předána do rukou zdravotníků a následně převezena do nemocnice,“ popsala Michalíková.

O hodinu později policisté vyjížděli k havárii v Ostravské ulici ve Fryštátu. Devětašedesátiletá žena tam přecházela silnici mimo přechod pro chodce ve chvíli, kdy místem projíždělo osobní vozidlo, které řídila šestadvacetiletá žena.

„Také tady byla chodkyně autem sražena a vážně zraněna. I ona skončila ve zdravotnickém zařízení,“ dodala mluvčí.

Ve všech případech se řidiči podrobili zkoušce na alkohol s negativními výsledky. Policisté se budou okolnostmi a příčinami nehodových dějů dál zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám