Hlavní obsah

Na Břeclavsku zemřel traktorista, druhý ve čtyřech dnech

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Dva mrtví za čtyři dny ve dvou sousedních obcích. V obou případech řidiči malého zemědělského stroje, který se s nimi převrátil. Břeclavští policisté šetří po tragédii z Kobylí další případ, v pondělí večer zemřel pod malotraktorem vinař z Brumovic.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí ve 22.15 vyjížděli hasiči do Brumovic, kam byli vyslání kvůli záchraně osoby pod převráceným malotraktorem. Řidiče zpod stroje vytáhli svědci události ještě před jejich příjezdem, zdravotníci ale boj o záchranu jeho života prohráli.

"Devětapadesátiletý muž s malotraktorem ošetřoval postřikem vinohrad. Zřejmě terénní nerovnost zapříčinila převrácení a zavalení traktoristy pracovním strojem. Při této tragédii byl řidič smrtelně zraněn," uvedla mluvčí břeclavské policie Hana Kejlová.

Tragické událost se podle policie stala bez cizího zavinění. O příčině smrti má více napovědět nařízená pitva.

Nehoda se stala čtyři dny poté, co v sousedním Kobylí zemřel pod převráceným malotraktorem osmačtyřicetiletý muž. Ten přijel pomoci známému, jemuž se stroj porouchal. Nepojízdný malotraktor naložili na valník a odváželi jej i s původně naloženou nádrží postřikovače. Při sjíždění svahu se na polní cestě přetížená sestava techniky převrátila a řidič zraněním podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám