Hlavní obsah

Na Blanensku hořela v noci stodola, škoda je zhruba tři miliony korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár stodoly, který napáchal podle předběžných odhadů škodu tři miliony korun, likvidovali v noci jihomoravští hasiči v Bukovince na Blanensku.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto – hasiči

Článek

V plamenech byla celá střecha, jejíž část byla osazena fotovoltaickými panely. Požár si také vyžádal lehké zranění majitele domu; drobné popáleniny mu záchranáři ošetřili na místě, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Hořet začalo zhruba ve 22:30, před půlnocí se požár podařilo lokalizovat.

„Jednalo se o jakýsi přístavek ve tvaru L. Když jsme přijeli, hořela celá střecha. S hašením objektů, na nichž je fotovoltaika, už máme zkušenosti, takže jsme se snažili ještě zabezpečit baterie. To se nám povedlo, i když to nakonec nebylo potřeba. Hasili jsme pomocí šesti proudů ze tří stran,“ řekl Komosný.

Dodal, že z budovy hasiči vynosili také barely s naftou, které patrně sloužily jako palivo do generátorů, kdyby vypadla fotovoltaika.

Díky včasnému zásahu hasičů se podařilo uchránit nejen baterie, ale i objekt na sousedním pozemku. Vyšetřovatel vyčíslil uchráněný majetek na 1,5 milionu korun, doplnil Komosný.

Příčinu zatím vyšetřovatel v noci určit nedokázal a na místo se vrátí dnes ráno. Ohně zůstal ušetřen i rodinný dům majitele, který se stodolou přímo nesousedí.

Požár v Plzni. Hasiči z domu evakuovali desítky lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám