Hlavní obsah

Požár v Plzni. Hasiči z domu evakuovali desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Několik hodin zasahovali hasiči u požáru, který ve středu před polednem vypukl v plzeňském třípatrovém domě na Slovanech. Z budovy i přilehlých objektů se muselo evakuovat 50 lidí. Při události se naštěstí nikdo nezranil. Předběžná škoda činí půl milionu korun.

Středeční požár ve vnitrobloku v plzeňských SlovanechVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Původní informace hovořily o tom, že začalo hořet ve sklepní kóji domu v Úslavské ulici a také ve vnitrobloku. Mluvčí hasičů Petr Poncar kolem 15. hodiny upřesnil, že požár vypukl pouze ve vnitrobloku, kde oheň zasáhl garáž a dřevo. „Díky popínavým rostlinám se dostaly plameny také na fasádu domu,“ řekl Poncar s tím, že hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Evakuovat se nakonec muselo 50 lidí. Původně Poncar udával počet 42. Hasiči dostali šest osob ven pomocí výškové techniky, další dva obyvatele pak vyvedli s ochrannou maskou. Opustit svůj domov musela i mladá žena. „Slyšela jsem dva výbuchy v baráku, třetí ze dvora. Jako když vám bouchne plyn. Pak už byl vidět jenom kouř. Utíkali jsme ven. Tloukli na dveře sousedů, aby všichni vylezli. Dole už se všude valil hustý dým. Měla jsem velký strach,“ popsala.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová doplnila, že hlídky zajišťují okolí domu a cizím osobám zamezují přístup do ulice.

Podle Márie Svobodové z krajské záchranky nikdo nepotřeboval péči záchranářů.

Hromady smetí vzplály v panelákovém bytě v Praze, dva lidé jsou v péči záchranky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám