Hlavní obsah

Muži v pražském metru vulgárně zaútočili na ženu v šátku

Novinky, abe
Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují případ ženy, která se kvůli svému náboženskému vyznání stala terčem urážek dvou mužů. Ti byli zadrženi, policistům se ale zatím nepodařilo sehnat žádného svědka této události.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiatřicetiletá žena cestovala 26. září ve večerních hodinách metrem ze stanice Můstek do stanice Veleslavín. Jako symbol své víry měla na hlavě šátek. Právě ten zřejmě vyvolal nevybíravé chování dvou mužů (27 a 31 let), kteří ženě údajně měli začít nadávat a vyhrožovat, a to velmi vulgárním způsobem.

„Z výpovědi oznamovatelky vyplývá, že ještě ve vagónu metra se jí vůči hrubiánům měla zastat neznámá žena. Následně ji i doprovodila z dosahu neurvalců,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Policistům se podařilo muže zadržet, případ prošetřují pro podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Kriminalistům se ale zatím nepodařilo sehnat žádného svědka události. Prosí tedy o pomoc širokou veřejnost. Apelují, aby každý, kdo cestoval v danou chvíli metrem a situaci viděl, zavolal na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám