Hlavní obsah

Muži si půjčovali auta, která nevraceli. Jednoho zadrželi v autobusu na D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina několika mužů z Prahy si podle policie půjčovala auta, která ale nevracela, a místo toho je prodala. Způsobili škodu za milion korun. Jeden z nich byl zadržen v autobusu na útěku z republiky.

Zadržení obviněných mužůVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté na případu pracovali od poloviny minulého roku. Modus operandi podezřelých byl vždy stejný. Muži si půjčili auto z půjčovny na Slovensku a v Česku a pak je prodávali na portálech v Čechách.

„Ve dvou případech se dokonce stalo, že podvodníci pod smyšlenou záminkou, například výměny pneumatik, získali vozidlo od nového majitele zpět a prodali ho dalšímu novému zájemci,“ popsal prodejní praxi mluvčí policie Jan Rybanský.

Policisté brzy přišli na stopu tří podezřelých. Na přelomu ledna a února zadrželi jednoho na pumpě, druhého v bytě a třetího v autobusu u Devíti křížů, když chtěl odjet mimo ČR. Obviněni z podvodu a zpronevěry však byli nakonec jen dva.

Jednomu z nich hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest a v tuto chvíli je za jinou trestnou činnost již ve vězení do poloviny roku 2026. Zatímco druhý je stíhán vazebně a hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Školní účetní půjde na čtyři roky za mříže. Zpronevěřené miliony poslala falešnému lékaři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám