Hlavní obsah

Muži při vypalování trávy začalo hořet oblečení. Utrpěl vážné popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Vážné popáleniny utrpěl v pondělí muž, který na Kroměřížsku vypaloval trávu. Plameny se mu však podle hasičů vymkly z kontroly a chytlo na něm oblečení.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na Kroměřížsku hořela tráva

Článek

Muž podle nich vypaloval přerostlou trávu na svém pozemku v Rychnově. „Oheň se rychle šířil i na sousedův pozemek, kterému začaly hořet túje. Muž se sice snažil požár uhasit, ale sám byl ohněm zasažen a začalo na něm hořet oblečení. Soused se snažil muži pomoci. I tak starší muž utrpěl vážné popáleniny na spodní části těla a byl letecky transportován do nemocnice," uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

U Kozlova na Olomoucku hoří les, požár zasáhl plochu o rozloze pěti hektarů

Krimi

Hasiči v pondělí zasahovali také v Ratiboři na Vsetínsku. „Tři jednotky hasičů zde hasily požár, který vznikl taktéž po vypalování louky. Krátce před jednou hodinou odpolední byly opět k požáru vyslány jednotky na Kroměřížsku, tentokrát do Skaštic, a o půl druhé vyjeli i hasiči na Zlínsku do Pohořelic k plošnému pálení v sadu. Všem těmto osobám, u kterých hasiči zasahovali, bude uložena pokuta," uvedla Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na Kroměřížsku hořela tráva

Krajští hasiči apelují na lidi, aby v suchém a často i větrném počasí nezakládali ohně na svých pozemcích nebo v přírodě. „Nyní je velmi vysoké riziko vzniku rozsáhlého požáru," doplnila mluvčí. Požáry v přírodě likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči v regionu v posledních dnech opakovaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám