Hlavní obsah

Muže zranil výbuch, prý při štípání dřeva

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Patrně vášeň ke zbraním a vojenskému vybavení dovedla muže středního věku z Karlovarska do nemocnice. Skončil tam s těžkým poraněním ruky poté, co zřejmě manipuloval s nalezenou municí. Podle informací Práva navíc u muže doma police našla malý zbrojní arzenál.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

K výbuchu mělo dojít při štípání dřeva, vypověděl zraněný muž.

Článek

Vysvětlení, jak muž k těžkému zranění přišel, zní dost podivně. „Vyšetřujeme událost, kdy při štípání dřeva mělo dojít k výbuchu a poranění,“ řekl v pátek Právu mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta. Dodal, že další informace kvůli vyšetřování nelze zveřejnit, stejně tak jako místo, kde se událost stala.

„Bylo to na Karlovarsku,“ poznamenal pouze mluvčí. Nález munice a zbraní u muže doma nepotvrdil a ani nevyvrátil. „Zatím k tomu nelze podat žádnou informaci,“ řekl Valenta.

K výbuchu došlo už ve středu. Zraněný podle své verze sekal dřevo a narazil na starou munici, která ve stromě kdysi uvízla. „Muž skončil se závažným poraněním ruky na chirurgickém oddělení. Je po operaci a jeho stav je stabilizovaný. Příští týden bude propuštěn do domácího ošetření,“ řekla Právu mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková.

Muž mohl patřit k některému z četných military klubů a vyhledávání starých zbraní a nábojů bylo asi jeho koníčkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám