Hlavní obsah

Muže zasypaného ve studni vytáhli po šesti hodinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBOC

Šest hodin trvala hasičům záchrana šestačtyřicetiletého dělníka, kterého zavalila ve čtvrtek odpoledne zemina při hloubení studny v Třeboci na Rakovnicku. Život mu zřejmě zachránil kámen, díky kterému se mu u obličeje vytvořila vzduchová kapsa. Hasiči mu totiž odkryli hlavu až po dvouhodinové usilovné práci.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

"Zával muže nám byl nahlášen po 16. hodině. Na místo vyjela jednotka z Rakovníka a Stochova," sdělil dnes mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Muž měl podle něj štěstí, že ve studni nebyla voda a zemina se nesesunula najednou. "Zřejmě to spadlo nadvakrát. Muž tak měl možnost se postavit a zmenšit tak tlak zeminy na tělo," pokračoval.

Záchranářům se snažil pomoct

Přivolaní hasiči začali postupně směs písku, bahna a jílu odstraňovat pomocí zednické fanky. Po vykopání dvou metrů zeminy se konečně dostali k hlavě zasypaného muže. "Se záchranáři komunikoval a po umytí obličeje a uvolnění dýchacích cest jsme dál pokračovali," sdělil dál Křivan.

Hasiči tělo muže vyprostili až po šesti hodinách, kdy si jej převzali zdravotníci. Podchlazeného dělníka, který neměl žádná očividná vážná zranění, převezli do rakovnické nemocnice.

Lékaři označili jeho stav za stabilizovaný. "Pacient normálně komunikuje," řekl dnes ČTK ředitel rakovnické nemocnice Michal Stehlík. Muž podle něj utrpěl určitá zranění. Jejich rozsah ale ředitel neupřesnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám