Hlavní obsah

Muže zabil padající trám z hořící chalupy

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

V hořící chalupě na samotě mezi Červenou a Kašperskými Horami na Klatovsku zemřel v noci na úterý 79letý muž. Zabil ho zřejmě padající trám, který ho zasáhl do hlavy. Požáru domu si všiml až ráno projíždějící řidič autobusu.

Foto: MFK OKD Karviná

Vizualizace

Článek

První plameny se podle mluvčího hasičů Plzeňského kraje Františka Vaška objevily mezi třetí a půl pátou ráno. Po příjezdu hasičských jednotek už dohořívaly zbytky krovu a dřevěných konstrukcí. Před chalupou leželo tělo mrtvého muže.

"Ležel na zádech, v ruce svíral baterku, která ještě svítila. Měl popálenou hlavu a horní končetiny. Těsně u těla ležel ohořelý dřevěný trám z krovu. Lékař zjistil frakturu lebky, což by odpovídalo právě silnému úderu do hlavy," řekl klatovský kriminalista Josef Podroužek k příčině jeho smrti.

"Hasiči pak provedli dohašení ohnisek požáru a ochlazení dvoukilogramové propan butanové láhve nalezené uvnitř," dodal Vaško.

Příčina požáru není jasná

Muž žil podle policistů v chalupě sám. "Byl to takový poustevník, neměl tam zavedenou elektřinu a svítil si svíčkami a baterkou," upřesnil Podroužek. Příčinou požáru tak mohla být neopatrnosti při topení v kamnech nebo mohla chalupa chytnout od hořící svíčky.

Výběr článků

Načítám