Hlavní obsah

Muže z hořícího domu zachránil soused

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velké štěstí může od sobotního odpoledne hovořit majitel domu z Vlčnova na Slovácku. Nebýt svého souseda, uhořel by ve svém pokoji.

Foto: HZS ZK

Plameny se vznítily na posteli, ve které spal do té doby nic netušící muž.

Článek

„V jeho domě došlo k požáru postele od lampičky ve chvíli, kdy spal. Spícího muže probudil až soused a z hořící místnosti ho včas vyvedl ven do bezpečí,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Podle vyšetřovatele hasičů došlo k požáru od zapnuté stolní lampičky, která se nacházela poblíž postele. Ta spícímu muži spadla přímo na peřinu a během chvíle se lůžkoviny vznítily. Následně se oheň rozšířil i na celou postel. To už byl ale unavený muž v bezpečí.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Plameny uhasili pomocí jednoho vysokotlakého proudu vody během pár minut. Profesionální hasiči si poté do péče převzali muže, který se ve svém domě nadýchal zplodin hoření. „Poskytli mu první pomoc a nasadili mu kyslíkovou masku. Pak už si jej převzal lékař zdravotnické záchranné služby,“ podotkla mluvčí hasičů.

Škodu vyšetřovatel vyčíslil na padesát tisíc korun. Rychlým zásahem se hasičům podařilo uchránit majetek za jeden milion korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám