Hlavní obsah

Muže stíhaného za napadení dvou Ukrajinek v Plasích pustili z vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Osmačtyřicetiletý provozovatel pouťových atrakcí, který je podezřelý z napadení dvou Ukrajinek v Plasích na severním Plzeňsku, byl propuštěn z vazby. Informaci Právu potvrdila soudkyně Zuzana Sperková. Kriminalisté muže obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až pětiletý trest.

Okresní soud Plzeň-sever poslal koncem srpna do vazby 48letého muže, který měl napadnout v Plasích dvě UkrajinkyVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Na posun v případu upozornil Plzeňský deník. „Dotyčný byl propuštěn z vazby minulý pátek, a to rozhodnutím státního zástupce. V tuto chvíli nejsou plánovány další výslechy, a tak pominul vazební důvod,“ vysvětlila Právu Sperková.

Právě ona rozhodovala koncem srpna o vazbě. V té době uvedla, že by 48letý muž mohl ovlivňovat svědky, případně další spoluobviněné. Na trestné činnosti se totiž mohlo podílet více lidí.

Incident se odehrál 13. srpna. Tetiana (44) řekla, že s kamarádkou seděly na obrubníku a povídaly si. Poté u nich zastavil řidič Škody Octavie a ptal se, jestli jsou z Ukrajiny. Když souhlasily, poodjel, ale vrátil se. Zprvu jim sprostě nadával, potom je napadl. „Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ líčila Tetiana.

Jste z Ukrajiny? zeptal se řidič žen. Pak je zbil

Krimi

Ve chvíli, kdy se agresor otočil na kamarádku, běžela k jeho autu a vyndala mu klíčky ze zapalování. „Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel,“ popsala Tetiana, která měla po útoku naštěstí jen podlitiny.

Její o deset let mladší kamarádka Lily však skončila v bezvědomí. Podle lékařské zprávy měla otevřenou zlomeninu čelisti, lícní kosti i nosních kůstek.

Osmačtyřicetiletý muž nechtěl v době, kdy soud rozhodoval o jeho vazbě, věc komentovat. Stejně ani jeho obhájce. K incidentu se ovšem Právu vyjádřil podnikatelův švagr, který pracuje ve stejné branži. „Nevěřím tomu, že by něco takového udělal. Že by ty paní takhle zbil,“ podotkl. Tvrdí, že ženy byly údajně opilé a události předcházel slovní konflikt.

Takové okolnosti napadení však nikdo jiný nepotvrdil. Útočníkův švagr přiznal, že incidentu nepřihlížel a že informace má od svého příbuzného. Sám podnikatel se v minulosti velmi ostře vymezoval na sociálních sítích proti Ukrajincům a sprostě je v některých svých příspěvcích urážel. Sdílel také obrázek, kde si muž utírá ukrajinskou vlajkou zadnici.

Čin, který se stal v Plasích, odsoudili ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) nebo vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.

Osmačtyřicetiletý muž, který měl napadnout Ukrajinky, skončil ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám