Hlavní obsah

Muže popáleného na polovině těla odvezli z hořícího bytu v Čáslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čáslav

Vážná zranění utrpěl muž při požáru podkrovního bytu v Čáslavi. Záchranka pacienta přepravila do nemocnice vrtulníkem. Druhý muž vyvázl s lehkým zraněním. Okolnosti požáru hasiči vyšetřují, ve hře je nedopalek cigarety.

Foto: JSDH města Čáslav

Muže s rozsáhlými popáleninami odvezl do nemocnice záchranářský vrtulník.

Článek

Požár vypukl v pondělí po 14. hodině v jednom z domů v čáslavské ulici R. Těsnohlídka. Mluvčí hasičů Tereza Sýkora Fliegerová Novinkám sdělila, že v hořícím bytě byli dva lidé a hasičům se je oba podařilo dostat ven.

„Jeden muž byl popálený a odvezla ho záchranka,“ upřesnila mluvčí s tím, že druhý muž vyvázl bez vážnějšího poranění.

Mluvčí záchranné služby Monika Nováková uvedla, že vážně popáleného muže transportovali zdravotníci letecky do nemocnice, plameny ho zranily na 50 procentech povrchu těla. Druhý muž byl na svou žádost po ošetření propuštěn bez hospitalizace.

V Brně hořela ubytovna. Zranilo se sedm lidí

Krimi

Požár hasiči zlikvidovali krátce po 15:30, na místě byli také čáslavští dobrovolní hasiči. Zásah se obešel bez evakuace.

Příčinu požáru a výši škody zjišťují vyšetřovatelé. Podle prvotních odhadů ho mohl způsobit nedopalek z cigarety, zmínila ČTK. Policie při vyšetřování nasadí speciálně vycvičeného psa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám