Hlavní obsah

Muž zneužíval kojence, dostal devět let. Do vězení jdou i matky, o všem věděly

Právo,
Pardubice

Trest ve výši devíti let vězení se zvýšenou ostrahou vynesl v úterý Krajský soud v Pardubicích. Potrestal tak jedenačtyřicetiletého muže z Orlickoústecka za zneužití dvou malých dívek. Do věznice s ostrahou poputují i obě matky (obě 24) zneužitých dětí, kterými jsou mužova přítelkyně a jejich známá. První stráví ve vězení šest, druhá pět let. Pedofilnímu muži byla navíc nařízena ústavní léčba a společně by měli poškozeným dětem uhradit 730 tisíc korun jako nemajetkovou újmu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustračním foto.

Článek

„Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce i obě obžalované si ponechali lhůtu k možnému podání odvolání, obžalovaný se odvolal přímo v soudní síni,“ uvedla Iva Matušková z tiskového odboru krajského soudu.

Muž obě děti zneužíval od jejich půl roku, podobného jednání se dopustil již dříve i na dalších třech dětech svých známých. Mezi nimi byli i chlapci. Jak zaznělo v obžalobě, muž holčičky, přičemž jedna byla jeho vlastní dcera, osahával. Matky o tomto chování věděly, někdy mu byly i osobně přítomny.

Opíjel a osahával nezletilou příbuznou družky, obvinila policie muže z Jesenicka

Krimi

Obžalovaný se během své výpovědi částečně přiznal. Snažil se ale vinu přenést na svou partnerku, se kterou tvořili pár čtyři roky. O své sexuální preferenci dětí jí prý řekl, ale ona sama kojence pusinkovala, a tím ho prý provokovala. A zneužívané dívenky to prý samy chtěly.

Otec a jeho retardovaní synové půjdou do vězení za sexuální zneužívání holčiček

Krimi

„Já jsem je to nenaučil. Lehla si a roztahovala nohy,“ uvedl během své výpovědi směrem ke své dceři. Jeho partnerka ho ve zneužívání dětí podporovala, protože tak chtěla dosáhnout vlastního sexuálního uspokojení.

„Věděla, že mám rád děti. Líbila se mi jejich přirozená nahota. Ona mě tím asi potřebovala nastartovat, abych vydržel v posteli. Měla totiž hrozné nároky. Sex chtěla každý den,“ vysvětloval obžalovaný během své výpovědi. Dnes obě zneužívané holčičky žijí u pěstounů.

Reklama

Výběr článků

Načítám