Hlavní obsah

Muž znásilnil ženu na dětském hřišti v centru Prahy. Policie hledá svědka

– Praha

Jako znásilnění vyšetřují policisté březnové přepadení v centru noční Prahy, při němž muž po 28leté ženě na dětském hřišti zhruba hodinu požadoval sex a jiné praktiky. Nakonec vyvrcholil, aniž došlo k aktu, načež odešel. Policisté se v pátek obrátili na veřejnost s tím, že hledají důležitého svědka.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek, kterého kriminalisté hledajíVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena přijela do Prahy za brigádou, která měla trvat několik dní. Po několika hodinách ji však zaměstnavatel propustil a ona se ocitla ve dvě hodiny ráno na ulici ve městě, které dobře neznala.

Potřebovala se dostat na autobusové nádraží Florenc, kde chtěla v čekárně počkat na ranní spoj, došla však místo toho ke Štefánikově mostu. Když si uvědomila svou chybu, vracela se zpět Revoluční ulicí. U Lannovy ulice ji pak oslovil pro ni neznámý muž.

„S dívkou prohodil nejprve pár vět o tom, zda by se s ním například nechtěla projít. Ve vteřině ale téma hovoru i své chování změnil. Neznámý muž po dívce žádal sex, kdy jí vyhrožoval, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zbije,” popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Až 10 let vězení

Dívka se ještě snažila utéct, ale muž ji doběhl a přehodil přes plůtek dětského hřiště. „Tam po ní přibližně hodinu požadoval sex, nebo jiné praktiky, přičemž k samotnému aktu nakonec nedošlo. Nicméně v závěru této dramatické situace se muži podařilo vyvrcholit a ten posléze odešel neznámo kam,“ konstatoval Hulan.

Kriminalistům se dosud muže vypátrat nepodařilo. Zajistili ale kamerový záznam, kde je zachycen muž, který se pohyboval v okolí dětského hřiště a mohl něco vidět. Kriminalisté proto žádají jeho samotného nebo ty, kdo ho znají, aby se ozvali na lince 158.

Pachateli hrozí za trestný čin znásilnění až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám